Home

Koha e faljes së namazit në zvicer 2022

 1. KOHET VJETORE: Ora e kiblës 11:58 Lartesia : 41°00' Veri, Gjeresia : 29°00' Lindje Linja jeshile qe del nga qyteti eshte drejtimi i kiblës. Kendi i Kibles nga Veriu Gjeografik, ne drejtim te.
 2. Tuesday, 21 April 2020 - 22:00 albinfo.ch. Unioni i Bashkësive Islame Shqiptare në Zvicër DAIGS njofton besimtarët myslimanë se Muaji i Ramazanit fillon ditën e premte, më 24 prill 2020 Kohet e namazit ne gjermani 2021. Kohet e Namazit, Kosovo. 6,438 likes · 27 talking about this
 3. e kohës së namazit për territorin e Kosovës, përkatësisht datën sipas kalendarit hixhri, shënimeve fetare dhe astronomike etj. Fillimi. Shkarko. Live TV. Kontakti. Data: Data Hixhri: Dita: Shënime: Imsaku: Lindja e diellit: Dreka: Ikindia: Akshami: Jacia: Gjat. e ditës:... Namazi është obligim për besimtarët në kohë të.
 4. uta përpara lindjes së diellit dhe po nga ky moment fillon edhe koha e namazit të sabahut. Në xhami bazuar në rregullat e përgjithshme islame dhe në marrëveshjet interne të popullatës së.
 5. Kalendari i namazit - Kalendari i faljeve për të gjithë botën. Vaktia e namazit. Mësoni dhe printoni orarin e namazeve dhe kiblen për kurdo dhe kudo që jeni. Zoti thotë: Përmes namazit bëni dua. Dhe Profeti a.s.tha: Namazi është miraxhi i besimtarit

Kalendari i namazit 2021 zvicer, vaktia e ramazanit për

Kliko tek select country dhe kliko vendin ku jeton dhe me pas do te dal kohet e namazit. TAGS; Kalendari i namazit për të gjitha shtetet e botës; Facebook . Twitter. Pinterest. WhatsApp. Previous article 2 mënyrat se si i mashtron shejtani besimtarët. Next article A e zvogëlojnë besimin gjynahet? RELATED ARTICLES MORE FROM AUTHOR. NAMAZI. Sunet i harruar. NAMAZI. Përse falem? NAMAZI. Kohet Ne Te Cilat Ndalohet Falja E Namazit مترجم ترجمة اللغة الالبانية الالبانية Audio Previe Sa i përket faljes së namazit të Fitër-Bajramit, kësaj radhe nuk do të ketë mundësi që të falet nëpër xhamitë tona apo në sallat e zakonshme, për shkak të masave që ende janë në fuqi. Po ashtu, sipas mendimit zyrtar të shkollës sonë juridike. KALENDARI. Kalendari i namazit për Shqiperinë - Kosovën- Maqedonin. NALENDARI NAMAZIT. namazi Koha e agjërimit në Islam Biel/Bienne, Canton of Bern, Zvicra ⮂ ⏲ ⇓ Shafi'i — Medh-hebi Hanefi. 2021-08-13 4 Muharrem, 1443 . Namazi i mëngjesit 04:05. Agimi 06:09. Namazi i drekës 13:19. Namazi i mesditës 17:17. Akshami 20:30. Jaci 22:34. 2021-08-14 5 Muharrem, 1443 . Namazi i mëngjesit 04:07. Agimi 06:10. Namazi i drekës 13:19. Namazi i mesditës 17:16. Akshami 20:29. Jaci 22. Dr. Musli Vërbani KOHA E FALJES SË NAMAZIT TË XHENAZES Mekruh tehrimen është falja e namazit të xhenazes pes kohët e ndaluara për namaz, e ato janë: Gjatë lindjes diellit Gjatë perëndimi të diellit Kur dielli është zenit Pas sabahut deri agim të plotë Pas namazit të ikindisë der

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë, ka bërë publike masat e marra në kuadër të përhapjes së koronavirusit në Shqipëri. Një nga. Historiku i Koha Jone; Kontakt; POLITIKE. Vendimi i KAS për Korçën, PD: Transparenca e vjedhjes së zgjedhjeve nuk mund të ndalohet nga regjimi Rama-Doshi. Kolegji Zgjedhor rrëzoi kërkesën e PD-së/ Kaso: Të keqardhur, trupa gjykuese u nxitua . Dosja. TAKVIMI 2020 / 1441 - 1442 H.Në vazhdën e botimeve të Bashkësisë Fetare Islame në RMV dhe Shoqatës Ilmije doli në dritë Takvimi për vitin 2020, (1441-1442 hixhrij).Rëndësia dhe roli i Takvimit, për xhematet tona është shumë e madhe nga fakti se në Dr. Musli Vërbani SPECIFIKA RRETH FALJES SË NAMAZIT TË XHENAZES SË MUHAMEDIT a.s. Pasi që Muhamedi a.s. ishte sëmurë dhe ishte në shtratin e vdekjes, pra para vdekjes, i shkon një delegacion i Sehabeve në krye me Abdullah Ibn Mes'udin. Pasi që e vizitojnë Muhamedin a.s. Ibn Mes'udi e pyet të dërguarin e Allahut LUTJET E MBREMJES. LUTJET E MBREMJES PAS NAMAZIT TE MBREMJES(AKSHAMIT) Pas faljes së namazit të mbrëmjes, këndohen me Duaja e Ditës. 24/04/2020 0. LUTJET E MENGJESIT. LUTJET E. Koha e namazit - Fillon pas perëndimit të diellit deri në errësimin e horizontit. Përbërja e namazit - Namazi i mbrëmjes përbëhet prej 5 (pesë) rekatëve. Glam Radio - Live në KTV. Arbëri. 26 të vdekur nga COVID-19 të premten në Kosovë. Në 24 orët e fundit janë regjistruar 26 raste të reja të vdekjes nga COVID-19 në Kosovë. Numri total i të vdekurve në vendin tonë që nga fillimi i pandemisë është 2.584. Ndërkohë nga 12.558 testime, 1.448 prej tyre kanë rezultuar pozitivë me..

Takvimi per Kosove 202

Kalendari i namazit 2021 zvicer — kalendari i namazit

Në organizim të Bashkësisë Fetare Islame (BFI) të Maqedonisë së Veriut ceremonia qendrore e faljes së namazit të Fitër Bajramit u mbajt në xhaminë e Mustafa Pashës në Shkup në kuadër të masave COVID-19.Në emër të kryetarit të Bashkësisë Fetare Islam Namazi i Duhasë falet nga koha pas lindjes së diellit teksa ai ngrihet (në sytë e shikuesit) në horizontin lindor sa një heshtë (pra rreth 15-20 minuta pas lindjes së diellit, që përbën mbarimin e kohës së ndalimit të faljes së namazeve 6) dhe deri në kohën rreth 10-15 minuta para namazit të drekës (mendim ky që mbështetet nga medh'hebit hanefi, maliki, hanbeli dhe. Në rast të mungesës së ujit, gjymtyrët lahen nga një herë. Abdestin e prishin këto gjëra: kryerja e nevojës së madhe, urinimi, dalja e gazrave, vjellja me qëllim, gjumi dhe humbja e vetëdijes. 2. Të kthehet kah Kibleja (Qabeja në Mekkë), që është në juglindje, duke pasur për qëllim me zemër faljen e namazit përkatës, por nuk ka nevojë të shqiptohet nijjeti me gojë. Vendi dhe koha Created 16/09/2020; Author Pyetje Islame; Category Namazi-abdesti / Namazin e xhumas besimtaret duhet të falin në kohën e caktuar. Namazin e xhumasë besimtaret e falin ditën e xhuma në kohën e namazit të drekës. Pasi të dalë koha e këtij namazi, falja e namazit të xhumasë ose kazaja e tij nuk është më e lejueshme. Po qe se s'është falur as namazi i drekës i. Mediumi britanik sjell pamje të faljes së namazit të Fitër Bajramit në disa vende në botë - një foto edhe nga Kosova. 25/05/2020. 123. Share.

Bashkësia Islame e Shqipërisë pezullon faljen në xhami të Namazit të së Premtes. më 3.2020 - Koha.mk. Tiranë, 11 mars - Komuniteti Mysliman i Shqipërisë ka anuluar faljen e namazit të premten, nisur nga situata e përhapjes së koronavirusit në vend. Kreu i komunitetit Mysliman të Shqipërisë Bujar Spahiu,.. July 24, 2020 July 24, 2020 admin Erdogan recitoi pjesë nga Kurani para namazit të parë të së premtes në Shën Sofia , e cila sot u ripushtua përseri pas 86 vitesh. Erdogan në programin e organizuar nga Kryesia e Çështjeve Fetare të Turqisë (Diyanet), dëgjoi recitimin e Kuranit Pas faljes së namazit të sabahut, në rolin e moderatorit të Manifestimit, Shefi i Kabinetit të Resul Ulemasë Evzal ef. Sinani, përshëndeti të pranishmit dhe i njoftoi paraprakisht me programin e manifestimit në katër gjuhë: shqip, maqedonisht, turqisht dhe anglisht. Më pas Korri i Bashkësiëë Fetare Islame i udhëhequr nga Eljesa ef. Asani e në përbërje të zërave më. Koha e faljes së Sabahut në mëngjesin e hershëm i ngjason dhe të kujton pranverën e hershme, momentin e ngjizjes së fëmijës në barkun e nënës, dhe ditën e parë prej gjashtë ditëve të krijimit të qiejve dhe tokës. Ajo i sjell ndërmend njeriut veprat e mëdha Hyjnore që kryhen në ato kohë. Koha e Ylesë-Drekës i ngjason dhe tregon mesin e verës, përsosmërinë e rinisë. Koha e dhënies së sadakatul-fitrit: Që nga dita e parë e Ramazanit e deri para faljes së namazit të Bajramit. Megjithatë, koha më e preferuar është gjatë dhjetë ditëve të fundit të këtij muaji dhe gjatë ditëve tek (dita 21, 23, 25, 27, 29), dhe sidomos e preferuar është dita e 27, Nata e Kadrit. Sasia e sadakatul-fitrit per ne Zvicer është caktuar per nje person 15.-fr.

Kalendari i namazit - Kalendari i faljeve për të gjithë botë

 1. që besimtari dëshiron të arrijë, e ky është përjetimi shpirtëror i pranisë së Allahut të Madhërishëm. Kjo gjendje e lartësuar e besimtarit përjetohet vetëm në momentin e vetëdijes sonë që dëshirojmë para Krijuesit.
 2. e ndonjë dite të Ramazanit që nuk e kanë agjëruar në kohën e përcaktuar
 3. Ju njoftojmë se të dielen më: 13.12.2015, pas faljes së namazit të drekës në ora 13:00, kryesia e xhamisë ''DRITA'' mbanë mbledhjen e saj të rrgullt me këtë rend dite: 1. Raporti financiar i buxhetit për dy vitet e fundit dhe aktivitetet e kryesisë. 2. Zgjedhja e kryesisë së re e xhamisë
 4. istri Edi Rama përshëndeti vendi
 5. Falja e namazit Kaza. Duke u mbështetur në burimet autentike islame m lehtësinë më të vogël konstatohet se vlera e namazit është nga esenca e islamit dhe se pasojat nga mosfalja e namazit janë të rënda dhe me pasoja të shumta që ndikojnë edhe tek individi edhe në shoqërinë më të gjërë, edhe në jetën e kësaj bote ashtu.
 6. e njëzëshëm të autoriteteve (ixhma). Sureja e 32-të e Kuranit, meqë flet për namazin e xhumasë, është emërtuar Surja Xhuma. Në këtë sure, Allahu i Lartë ka urdhëruar kështu: O [
 7. VLERA E FALJES SË NAMAZIT TË TERAVIVE. 23 prill 2021. Allahu xh.sh., thotë: ‎﴿١٨٢﴾‏ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِن قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ ‎﴿١٨٣﴾‏ O besimtarë! Ju është urdhëruar.

Kisha protestante e Payernes ka ofruar një sallë për faljen e Bajramit për besimtarët mysliman pas kërkesës së tyre. Pasi muslimanët e Payernes nuk kanë ndonjë vend ku mund të kryejnë adhurimet e tyre ata iu drejtuan kishës për tua lëshuar një hapësirë për faljen e namazit. Gjatë faljes së namazit morën pjes Jepet selam në çdo dy rekate (më e preferuar) pra 20 rekate me 10 selame, edhe pse mund te falet me më pak selame (te ne praktikohet më së shumti dhënia selam në 4 rekate, pra me 5 selame) Falet pas namazit të Jacisë, por para faljes së Vitrit (më e preferuar). Koha e Teravisë vazhdon deri në 1/3 e natës apo 1/2 (gjysma e saj Falja e Namazit, në Xhaminë e Kokonozit Publikuar më: 10:25 • 23 Maj 2020 • Përditësimi i fundit 15:01 • 24 Maj 2020 Komuniteti Mysliman i Shqipërisë (KMSH) ka njoftuar të gjithë besimtarët myslimanë se dita e parë e Fitër Bajramit është nesër, më 24 maj 2020. Ceremonia qendore e Fitër Bajramit do të zhvillohet në xhaminë e Kokonozit (Pazari i ri) Tiranë. Nese keni nevoje per Vakti, kerkesat te shkruhen ne Mesazh Ramazani 2020: Nga 11,5 deri në 20 orë, sa do të zgjasë koha e agjërimit në 60 qytete të ndryshme në bot Ketu e gjeni Vaktin e Ramazanit per vitin 2020 ne Kosove e postova edhe vector per ju qe deshironi me vendos logon e juaj apo me be ndryshime sipas.. Ramazanska Vaktija 19.

Kalendari i namazit për të gjitha shtetet e botë

Baza sheriatike e faljes së namazit të bajramit është në suren El-Kevther, ajeti 2: Prandaj falu për Zotin tënd dhe pre kurban!, dhe në suren El-A'la ajeti 14-15: Shpëtimin do të arrijë ai që pastrohet (nga të këqijat) dhe që e përmend emrin e Zotit të vet dhe falet! Komentuesit e Kur'anit mendojnë se fjalët. Koha e dhënies së sadakatul-fitri t: Që nga dita e parë e Ramazanit e deri para faljes së namazit të Bajramit. Megjithatë, koha më e preferuar është gjatë dhjetë ditëve të fundit të këtij muaji dhe gjatë ditëve tek (dita 21, 23, 25, 27, 29), dhe sidomos e preferuar është dita e 27, Nata e Kadrit. Sasia e sadakatul-fitr

Kohet e namazit ne zvicer 2021 kendi i kibles nga veriu

BAZAT DHE RREGULLAT E FIKHUT (LEGJISLACIONIT ISLAM) Jeta e kësaj bote, nuk është gjë tjetër, veçse argëtim dhe lojë Ceremonia qendrore e faljes së namazit të Fitër Bajramit është mbajtur në Xhaminë e Madhe në Prishtinë dhe është drejtuar nga Myftiu i Kosovës, Naim Tërnava. Ai ka thënë se festa e Fitër Bajramit e përcjellë Muajin e Ramazanit, i cili është muaj i kultivimit të vlerave të larta shpirtërore dhe ku theksohet dashuria ndaj Zotit dhe gjatë të cilit besimtarët myslimanë. Sot, 24 maj 2020, Myftinia e Shkupit organizoi programin e Faljes së Namazit të Bajramit në xhaminë Mustafa Pashë, në Çarshi të Vjetër, xhaminë më të njohur dhe njëherit ndër më të vjetrat në qytetin e Shkupit. Që në orët e para të mëngjesit, akoma pa lindur dielli, besimtarët muslimanë, të udhëhequr nga delegacioni i lartë i BFI - së, me në Në traditën tonë, kjo natë njihet edhe si nata e faljes apo nata e fatit. Arsyeja për emërimin e natës së Beratit si natë e faljes është hadithi i Pejgamberit (savs), ku thotë: Kjo natë është nata e 15 e muajit shaban. Në këtë natë Allahu i shpëton njerëzit nga xhehenemi sa numri i qimeve të deleve të fisit Beni Kelb. Mëngjesin e së mërkurës është parë në brigjet e detit të Sarandës jahti luksoz i njeriut më të pasur në botë, Jeff Bezos. Jahti i... Lifestyle. Ndikimi i ujit të ftohtë në tretjen dhe shëndetin e zorrëve. njeshik-25 Gusht 2021 0. Vera është koha kur rekomandohet të pini më shumë ujë, por shumë njerëz përdorin ujë të ftohtë apo edhe akull për t'u freskuar.

Kalendari i namazit për Shqipërinë - xhamiambret

Misioni i OSBE-së në Kosovë sot ka reaguar për rastin e dhunimit ndaj një të miture nga dy persona të tjerë, në fshatin Mazhiq të Mitrovicës Informohu per Koronavirusin ne Zvicer - Kryetar-ja e KKL-së, pasi e mori detyrën pikë së pari i falemenderoi të gjithë për besimin që i dhan edhe në emër të vet i uroj të gjithë këshilltarët për mandatin e fituar, ku njëherit i. Vlera e namazit te sabahut -Kush e fale namazin e sabahut,ai eshte nen mbrojtjen e Allahut. Transmetohet nga Ebi Dherri r.a.thot:Ka thene Pejgamberi a.s.:Kush e fale namazin e sabahut,ai eshte nen.. Kalendari i Ramazanit me oraret e faljes dhe vaktet e kohet qe shenojne fillimin dhe fundin e agjerimit per muajin e Ramazanit, korrik gusht 2012 gjate diteve te muajit te Ramazanit. Kalendari i Ramazanit 2012 per Shqiperine Kosoven dhe Maqedonin eshte gati! E RE! Ligjerata islame live drejteperdrejte ne internet me pyetje dhe pergjigje rreth Agjerimit dhe Muajit te Ramazanit (mbas ores 5.

Shenjat, emërtimi dhe vlerat e natës së Kadrit - sipas islamit! Allahu i Lartëmadhëruar në këtë ajet e vërteton mirë rëndësinë që ka nata e Kadrit dhe.. Alban Veliu nuk ka arritur t'i mbijetoj një sulmi kardiak gjatë faljes së namazit në xhaminë 4 Lullat në Prishtinë dhe ka gjetur vdekjen në spitalin e Prishtinës. Fotografitë e publikuara nga familjarët e tij, shfaqin 24 vjeçarin e shtrirë në xhami teksa i jepet ndihma e shpejtë nga mjekët. Njoftime të shumta në profilin.. Numri i fetvasë: 376 SHLYERJA E NAMAZEVE KAZA NGA I SËMURI. Kategoria: FALJA E NAMAZIT PAS KOHËS SË TIJ-KAZA SHLYERJA E NAMAZEVE KAZA NGA I SËMURI Pyetje: SHLYERJA E NAMAZEVE KAZA NGA I SËMURI. Doja një informacion të gjerë nëse është e mundur, rreth namazeve, kur ato dalin kaza, p.sh. cila është radhitja e faljes së tyre; kur për shembull ke falur sabahun dhe namazet e tjera. Islami, si një sistem universal për njerëzit ofron drejtësi në çdo aspekt, dhe njëra prej tyre është barazia e njerëzve. Përkundër këtij fakti, politikanët në Bosnje, në praktikë kanë treguar se nuk janë të barabartë me popullatën e zakonshme as gjatë faljes së namazit të Bajramit. Anëtari i Presidencës së Bosnjes, Bakir Izetbegoviç, Kryetari i.. Fondi Humanitar Preshevë, Bujanoc, Medvegjë, Wetzikon. Αρέσει σε 3.379 · 4 μιλούν γι' αυτή τη Σελίδα · 232 ήταν εδώ. Fondi Humanitar Preshevë, Bujanoc,..

E që masat e reja kanë vënë në dilemë besimtarët islamë nëse do të ketë kufizime të faljes së Xhumasë gjatë të premteve. Muaji i Ramazanit që fillon me 13 prill e kur praktikohet falja e çdo ditshme e taravive. Imami kosovar, Labinot Maliqi ka thënë se prezenca në xhami nuk është e ndaluar, por që duhet të bëhet duke respektuar masat e pandemisë. Është e sigurt. Ndonëse u krijua konfuzion rreth faljes së Kurban Bajramit në Republikën e Kosovës, Bashkësia Islame e Kosovës ka dhënë dritën jeshile rreth namazit të kësaj dite. Kryeimami i Bashkësisë Islame të Kosovës, Sabri Bajgora ka konfirmuar për Indeksonline se namazi i Bajramit do të falet nëpër xhamitë e vendit Xhamija e Wetzikonit hapet prej nesër 28.05.2020 për 5 kohët e namazit ditor. Namazi i xhumasë më 29.05.2020 nuk do të falet për arsye të masave preventive shum të vështira për tu menaxhuar. Ju lutemi, nëse vini në xhami për namazet ditore të merrni me vete Sexhade për tu fal dhe të keni me vete Mask Mbrojtëse Ai ka thënë për Telegrafin se namazi i Bajramit falet në ora 07: 01 minutë, derisa namazi i sahabut falet në ora 05: 45 minuta, duke shtuar se ceremonia kryesore e faljes së namazit të Kurban Bajramit do të mbahet në Xhaminë e Madhe në Prishtinë. Festa e Kurban Bajramit e ka një veçanti e cila lidhet me sakrificën dhe.

MSH: Qytetarët e Maqedonisë së shpejti me Sot dhe nesër mbahet Forumi i Shoqërisë Masat e reja për organizim të festave Filipçe: Vaksinimi vazhdon, presim vaksina të reja Filipçe: Ilaçi që kemi miratuar po jep RMV, prej sot pa maska në ambient Nuhiu viziton drejtorin e Burgut të Tetovës Kështu, kur të lind agimi në horizont dhe ata i shohin shenjat e agimit, obligohen ta fillojnë agjërimin e asaj dite, si dhe prej atij momenti, për ata, fillon koha e faljes së namazit të Sabahut. Ata nuk mund ta falin Sabahun para kësaj kohe, dhe nuk lejohet të hanë dhe të pinë pas kësaj kohe, ngase për ta, ka filluar dita Dersi i Xhumas:Vlera dhe veçorit e ditës së Xhuma. E falemenderojm Allahun për mirësit çi na ka dhënë në këtë jetë e sidomos për mirësinë më të madhe që na ka bërë musliman dhe na ka mundësuar që ta mbrim këtë ditë madhështore për ta falur namazin e xhumas së bashku.Allahun e falemenderojm dhe vetëm prej Tij ndihm. Xhamia Fshatit Serbic e poshtme-Arbanas, Prizren. २८२ जनाले मन पराउनुभयो · ६ जनाले यसको बारेमा कुरागर्दै छन्. Xhamia e ndërtuar në vitin 2009. Është xhami shumë aktive Koha e namazit në zvicer 202 . Shkolla Shqipe - Zvicër - KONKURS PËR VENDE PUNE për vitin shkollor 2020/2021 Shkolla Shqipe në Zvicër shpall konkurs për mësimdhënës-e në gjuhën shqipe për disa pika shkollore, në Qytetin dhe Kantonin e Cyrih-ut, për në kantonin e Lucern-it, të Schafhausen-it, të Bern-it, të Basel-it, të Grabünden -it, të Appenzell-it etj. Kandidatët duhet.

Myslimani / Feja Islame Kohët e namazit - Koha botëror

 1. Mësimi fetar zhvillohet në tri shkallë: 1. Shkalla e parë: Njohuri të përgjithshme rreth fesë, mësimi i duave të namazit si dhe mësimi i faljes së namazit në mënyrë praktike. 2. Shkalla e dytë: Mësimi i alfabetit arab, dhe 3. Shkalla e tretë: Leximi i Kur'anit në gjuhën arabe (hatme)
 2. uta përpara lindjes së diellit dhe po nga ky moment fillon edhe koha e namazit të sabahut. Mësoni se si llogaritet koha e syfyrit sipas Kuranit dhe haditheve të Profetit Muhammed s.a.v.s
 3. Duke folur për vlerën e faljes së këtij lloji të namazit gjatë netëve të zënkave të ndryshme, si dhe tërë asaj që është e ulët dhe e keqe në zemrat tona. Është koha përfundimtare që të pendohemi dhe t'i futemi muajit të Ramazanit me zemra dhe qëllime të bardha, të sinqerta, duke e kaluar këtë muaj si vëllezër të vërtetë muslimanë, si dhe duke shpresuar.
 4. përmes emitimit të drejtpërdrejtë në mediume PYETJA: A mund të falet namazi i teravisë, në shtëpi, duke iu lidhur imamit të xhamisë, namazin e të cilit e emitojnë mediumet? PËRGJIGJJA: Namazi i teravisë ka sta
 5. Takvimi Shqip. 3.3K likes. Informohu për kohët e namazit dhe shënimet tjera kalendarike tërë trojet shqiptare. Imsaku Sabahu Lindja e Diellit Dreka Ikindia Akshami. Shqiperi. Imsaku : 04:20 Sabahu Lindja e Diellit Dreka Ikindi. Published on Jan 11, 2020. Takvimi 2019 per kosove Published in: Education. 2 Comments 5 Likes Statistics.
 6. Mbi vlefshmërinë e faljes së namazit të xhumasë pas imamit pa dekret Bashkëpunimi i muslimanit me bankat me sistem kamator JETA BASHKËSHORTORE NË XHENNET Disa përgjigje rreth pendimit të vjedhjes, plaçkitjes, kamatës, ryshfetit dhe pasurisë haram! Përcaktimi i Bajramit Përdorimi i kamatës për të paguar taksa

Ishte ditë lamtumirëse pasi që do të ndahemi nga Mekja, qytetin në të cilin u lind pejgamberi ynë i dashur Muhamedi a.s, dhe do të udhëtojmë drejt Medinës, qytet në të cilin u shpërngul, ndërroi jetë dhe është i varrosur Muhamedi a.s. Pas faljes së namazit të xhumasë në xhaminë afër hotelit, nisën përgatitjet e haxhinjëve të Kosovës të cilët me 22 autobusa. Disa besimtarë mbylljen e dyerve që po na bënë Qabeja, Xhamia e Pejgamberit a.s. në Medine, Xhamia Aksa në Jerusalem, xhamitë dhe xhumatë tona, do ta lidhin me lënien pas dore të tyre nga ana jonë, me lënien e tyre në duar të të huajve. Disa besimtarë këtë do ta lidhin me pamundësinë e faljes së mëkateve tona nga njëra umre në tjetrën, nga njëri haxh në tjetrin, nga. Imsaku : 04:20 Sabahu Lindja e Diellit Dreka Ikindia Akshami Jacia. 3.3K likes. Xhenetliuqeecen islamidheepshet FSstudio. Prvi kalendarski tjedan u godini počinje ponedjeljak, 4. siječnja. Ramazanska Vaktija 2019. o.m. Takvimi Shqipëri (Ezani): Free Android app (4.3 ★, 10,000+ downloads) → Takvimi Trainings territorin e Shqipëri (Albanian) Takvimi është një aplikacion që shërben. TIRANË- Besimtarët myslimanë në Shqipëri dhe në të gjithë botën festojnë sot, festën e Fiter Bajramit. Fiter Bajrami vjen pas muajit të madhërishëm, të sakrificës, atij të Ramazanit. Fiter Bajrami është një ditë feste e gëzimi për myslimanët dhe solidarizimi me të varfrit, e para faljes së kësaj dite, besimtarët shpërndajnë të mira materiale e

KOHA E FALJES SË NAMAZIT TË XHENAZES - Dr

 1. Falja e namazit të xhumasë tek Shën Sofia, tashmë xhami, hasi në reagime në Greqi. Në të gjitha kishat e Greqisë gjatë periudhës së faljes së namazit të xhumasë binin kambana zie ndërsa u organizuan rituale të veçanta dhe flamujt u ulën në gjysmë shtizë. Në kishat në Selanik dhe Patras u organizuan rituale të [
 2. dhe fundin e agjerimit per muajin e Ramazanit, korrik gusht 2012 gjate diteve te muajit te Ramazanit. Kalendari i Ramazanit 2012 per Shqiperine Kosoven dhe Maqedonin eshte gati! E RE! Ligjerata islame live drejteperdrejte ne internet me pyetje dhe pergjigje rreth Agjerimit dhe Muajit te Ramazanit (mbas ores 5.
 3. Koha e namazit të paradites (duha) dhe e namazit të bajramit Amër Ibn Abese tregon: Thashë: O i Dërguari i Allahut, më informo për ato që ty ti ka mësuar Allahu dhe që unë nuk i di, më informo për namazin!. Pejgamberi tha: Fale namazin e sabahut dhe pas tij hiq dorë nga namazi derisa..
 4. Pse ndihma në para, nuk është gjithmonë mjeti më i mirë për të ndihmuar të varfrit ; Pse nuk duhet të kemi frikë nga makthet gjatë gjumit; Shenjat e zodiakut do të mbyllin një periudhë të keqe në dy javët e ardhshme; Dy shenjat më me fat për sot, e enjte 24 qershor 2021; Çfarë do të ndodhte nëse Toka do të ndalonte së rrotulluari? Më shumë binjakë po lindin sot se.
 5. e Bashkësisë Islame të Kosovës, manifestimi qendror për faljen e namazit të.

Anulimi i faljes së namazit - Gazeta Koha Jon

 1. Dobitë e hapjes së iftarit me hurma dhe ujë përpara faljes së namazit të akshamit Vaktite e Ramazanit per ne Zvicer Vaktite e Ramazanit per Agjërimi dhe dobitë e tij July 3, 2013 / By M.I Muhammedi, sal-lall-llahu alejhi ue sel-lem, ka thënë: Kush e agjëron Agjërimi, lukthi dhe zorrët June 2, 2013 / By M.I *Lukthi Lukthi shfrytëzon kohën e agjërimit për tu.
 2. Me dhimbje ju njoftojmë se varrimi i tre Familjarëve tanë Zaim, Bleon dhe Flori Krasniqi, që vdiqën tragjikisht prej kthimit nga vendlindja për në Zvicër, do të mbahet nesër me datë: 21 Tetor 2020 mbas faljes së namazit të ikindis në ora 16:00 në varrezat e fshatit Rahovicë - Feriza
 3. e mëposhtëm thuhet
 4. Afganistan, shpërthen bomba gjatë faljes së namazit vetëm një besimtar e ndërpret lutjen 2021-07-20 15:33:58; Jeff Bezos dhe tre shoqërues udhëtojnë në hapësirë: Është një gjë që kam dashur ta bëj gjithë jetën time 2021-07-20 15:15:3
 5. Spanja regjistron numrin më të ulët të vdekjeve nga COVID-19 në disa javë April 10, 2020 Ministria e Shëndetësisë së Spanjës ka informuar se janë regjistruar 605 raste të reja të vdekjeve nga koronavirusi i ri (COVID-19), që është shifra më e ulët që nga 24 marsi, transmeton Anadolu Agency (AA). Me rastet e reja, numri i përgjithshëm i vdekjeve në vend është rritur në.
 6. Kurbani është një institucion të cilin e hasim te të gjithë popujt, në të gjitha periudhat historike, si dhe te të gjitha fetë e besimet. Po që se i ndjekim ajetet kuranore, vërejmë qartazi se institucioni i kurbanit është po aq i vjetër sa edhe vetë njeriu. Në fakt institucionin e kurbanit sipas dëshmisë kuranore [

Ndalimi i faljes së namazit nga despoti ynë, që nuk ka moral, besë as fe, nuk e zbeh dot madhështinë e kësaj feste. Forcën e saj e shpreh më zemër dhe me shpirt çdo besimtarë. Por siç u tall ai me namazin do tallet dhe Zoti me të, ashtu siç u tall me shtatoren e Enver Hoxhes me lak në qafë para tre dekadash Qendra Kulturore Islame duhet të ndërtohet në qendër të kryeqytetit, në oborrin para Fakultetit të Filologjisë prej udhëkryqit e deri të ndërtesa e Radio Kosovës, vizavi me katedralen e cila tanimë u bë realitet; që në këtë mënyrë duke qëndruar pranë njëra-tjetrës të bëhen simbole të bashkimit dhe të bashkëjetesës, ta sforcojnë dhe ta thellojnë paqen dhe. Scribd is the world's largest social reading and publishing site Sot kur në kryeqytetet më të mëdha botërore ka protesta, kosovarët e mi të dashur qendrojnë indiferent thuajse s'kanë asnjë lidhje me këtë pjesë të botës e ne o muslimanët e Kosovës e dimë fare mirë se lidhja fetare është më e fortë se ajo kombëtare prandaj zgjohu vëlla se ka ardhë koha.së paku sot tregohu se je musliman i vërtet dhe praktikoj dy nga hadithet e. Real Madridi është thuajse në çerekfinale të Ligës së Kampionëve që pas ndeshjes së parë të 1/8 së finales, pasi triumfoi në Veltins-Arena kundër Schalkes me rezultat 2-0. Ekipi nikoqir bëri lojë të mirë defensive në minutat e para duke ia pamundësuar kundërshtarit që të zhvillonte lojën e vet dhe të tregohej i rrezikshëm në fazën ofensive

Takvimi 2020 / 1441 - 1442 H

Revista Focus Jezusi 2020-04. Hardhia dhe degët; Verë dasme; Njerëzimi ka një zgjedhje; A na do ende Zoti? Siguria e shpëtimit; Të jesh gjigand i besimit; Vendi i Pranisë së Zotit; Immanuel Zoti me ne; ADN e krijimit të ri; Revista Focus Jezusi 2021-01. Zoti me ne; Drita e vërtetë; Krishtlindjet ne shtepi; Rezolucioni më i mirë i. Varrimi bëhet në ora 17:00 me ikindi funerali niset pas faljes së namazit të ikindis në xhamin e vogel Ferizaj. Varezat e qytetit të rejat të Ferizaj lokalizohen 2 Km prej Urës së Ferizaj në drejtim të Shkupit

Koha ishte e shkurtër, një taksi do të vinte ta merrte për në aeroport, ku ajo ajo do të largohej nga Tirana, ashtu rrezëllitëse dhe e lumtur, me duart plot dhurata në këtë 85-vjetor të lindjes së saj: Dekorata amerikane e mirënjohjes, pastaj një urim Presidencën e Republikës dhe sikur ta kishin ditur mori në duar më të dëshiruarin Çelësin e Tiranës nga. Udhëheqësit politik në Maqedoninë e Veriut kanë uruar qytetarët mysliman për festën e Kurban Bajramit. Mesazhi kryesor i tyre është që të ketë harmoni dhe respekt ndaj njëri-tjetrit

Kjo të ndihmon kundër mungesës së koncentrimit që ke përjetuar së fundi dhe i lejon mendjes të pushoj, kështu duke liruar stresin. Bëj Diçka - Atë që janë të prekur nga stresi largohen nga aktivitetet sociale nga turpi me fjalë të tjera janë tipa të turpshëm. Kjo nuk është e mirë. Lidhu me shokët e vjetër, leje ndonjë takim kafeje apo shko në vendin ku ke bër Barinjtë në këtë ditë i lëshonin më herët kafshët në kullosa, sepse që nga kjo ditë ndryshonte edhe regjimi i kullotjes së tyre nga se ato tani nuk qëndronin më tërë ditën në kullosa, por në drekë ktheheshin në shtëpi (ne i thoshim në menges) dhe të mbyllura qëndronin afro 2-3 orë e pastaj përsëri lëshoheshin në kullosa pas dreke NJOFTIM. Me pikëllim të thellë lajmerojmë miqët, shokët dhe bashkëvendasit sot ka ndërruar jetë Fazli (Qerim ) HYSENI. 1937-2016 nga Gërbaci i Medvegjes. Varrimi i të ndjerit bëhet me 11.02.2016 në ora 12:00 (me drekë) në varrezat e Hajvalisë , Falja e namazit te xhenazes bëhet pas faljes së namazit të drekes në Xhamin e Hajvali

Mikrobiologu, Lul Raka, ka publikuar një shkrim në të cilën tregon se kur një vend mund të fillojë me lehtësimin e masave, pas kalimit të një pandemie. Raka, në shkrimin e tij të marrë nga Qendra Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve përmend tri kritere që duhen vlerësuar për të filluar me lehtësimin e [ December 14, 2020 Rukje për prishjen e nyjeve të magjisë, të mësyshit, të zilisë dhe nyjeve që i kanë lidhur xhinët . December 12, 2020 Rukje - Përsëritje e dy ajeteve për prishjen e magjise. January 16, 2020 Mos u frikëso - Paraliza e Gjumit. No Data. Mjeksia Islame. ticket title Centella Asiatica zbulimi me i bujshem i shkences ne kuadrin e trajtimeve alternative bimore dhe. Shejh Iben Uthejmin (Allahu e meshirofte!), na ka dhene nje rregull ne lidhje me kete, i cili thote: Ajo qe merret ne konsiderate eshte vendi i kryerjes se namazit; nese e fal namazin ne vendbanimin tend, fale te plote ate, dhe nese e fal ate ne udhetim (duke u kthyer per ne vendin tend), atehere shkurtoje, pa marre parasysh nese koha e namazit ka hyre ne vendin ku e fal namazin apo para. Falja e namazit të xhumasë me Hoxhë Mafiz ef. Rustemin . Youtube.com DA: 15 PA: 6 MOZ Rank: 23. Kënaqni zemrat tuaja me recitimin e bukur të hoxhës së nderuar Mafiz ef; Rustemi, i cili na priu në namazin e xhumasë më datë 14.02.2020 në xhaminë Tabhan Ekonomia e luginës së Preshevës, mbështetet te biznesi i vogël, ai familjar. Infrastruktura është shumë e dobët, ndërkohë që partitë politike shqiptare janë krejt jashtë rolit të tyre, shkruan Nunaj. Është koha që kjo gjendje të ndryshojë, përmes projekteve sipërmarrëse. Tri komunat: Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, që përfshihen në territorin që njihen si Kosova.